reinforce - онтологија

армира повеќе

армираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Направи, прави метална конструкција на градежен објект, постави, поставува арматура.

заздрави повеќе

заздрават
Вид збор: Глагол, свршен
Зацврсти нешто, направи да биде поздраво, поцврсто, постабилно.
Албански: përforcoj

закрепи повеќе

закрепат
Вид збор: Глагол, свршен
Поткрепи, прицврсти нешто во дадена положба.
Албански: përforcoj

поткрепи повеќе

поткрепат
Вид збор: Глагол, свршен
Потпре со нешто за да го направи поцврсто, посигурно.
Албански: përforcoj
Употреба: Ретко