remainder - онтологија

заостаток повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Ненаплатен износ или незавршена работа.
Износ од заостанување или задоцнување.

остаток повеќе

мн. остатоци
Вид збор: Именка, машки род
Неделив дел, величина што останува како разлика при вадење и делење.
Албански: tepricë
Употреба: Математика