remaining - онтологија

заостанат повеќе

заостанати
Вид збор: Придавка
Што сѐ уште постои, го има.
Албански: i mbetur
Што уште не е извршен, реализиран.
Албански: i mbetur pas

останат повеќе

Види и: остане (св.)
останати
Вид збор: Придавка
Тоа што е на крај, при завршување.
Албански: mbetur

преостанат повеќе

Види и: преостане (св.)
преостанати
Вид збор: Придавка
преостане