repaint - онтологија

пребои повеќе

пребојат
Вид збор: Глагол, свршен
Обои повторно, уште еднаш.

пребојадиса повеќе

Види и: бојадиса (св.)
пребојадисаат
Вид збор: Глагол, свршен
Бојадиса повторно, уште еднаш.

префарба повеќе

Види и: фарба (несв.)
префарбаат
Вид збор: Глагол, свршен
Фарба одново, нанесе фарба повторно.