reply - онтологија

возврати повеќе

возвратат
Вид збор: Глагол, свршен
одговори, одврати
Албански: rrikthen, përgjigj

врати повеќе

вратат
Вид збор: Глагол, свршен
одговори
Албански: u përgjigj

одзве повеќе

Види и: оѕвие (св.)
(се) одзват
Вид збор: Глагол, свршен
Одговори со глас, на нечиј повик.
Албански: përgjigjet

поврати повеќе

повратат
Вид збор: Глагол, свршен
одговори, возврати
Албански: përgjigj

презборува повеќе

презборуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Возвраќа, не премолчува некому на добиена забелешка, приговор, укор и сл.

реплицира повеќе

реплицираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Направи, прави забелешка на нечиј одговор.
Албански: replikoj
Дава приговор, прави реплика во тек на некоја дебата.
Албански: replikoj

рече повеќе

речат
Вид збор: Глагол, свршен
Каже нешто како одговор.
Албански: përgjigje