reprimand - онтологија

исчита повеќе

исчитаат
Вид збор: Глагол, свршен
Искаже строга забелешка, строга поука.
Албански: vërejtje, qortim
Употреба: Разговорно

кастри повеќе

кастрат
Вид збор: Глагол, несвршен
Кара, укорува некого.
Албански: qorton
Употреба: Преносно значење , Разговорно

кори повеќе

корат
Вид збор: Глагол, несвршен
Опоменува некого, изразува незадоволство.
Албански: qortoj, jap vërejtje

укорува повеќе

Види и: укори (св.)
укоруваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Прекори некого поради нешто.