reptile - онтологија

влекач повеќе

мн. влекачи
Вид збор: Именка, машки род
Животни што се влечат при движењето.
Албански: zvarranik
Употреба: Зоологија

влечуга повеќе

мн. влечуги
Вид збор: Именка, женски род
Животно што се влече при движењето.
Употреба: Зоологија

лазач повеќе

мн. лазачи
Вид збор: Именка, машки род
влечуга
Употреба: Зоологија

ползач повеќе

мн. ползачи
Вид збор: Именка, машки род
Заедничко име за животни што спаѓаат во групата што ползи.
Употреба: Зоологија

рептил повеќе

мн. рептили
Вид збор: Именка, машки род
Влекач, влечуга (крокодил, гуштер, змија).
Употреба: Зоологија