reserved - онтологија

воздржан повеќе

воздржани
Вид збор: Придавка
Што е недоволно изјаснет.

воздржлив повеќе

воздржливиот
Вид збор: Придавка
Што може, умее да се воздржи.
Примери:
Воздржлив човек.

здржан повеќе

здржаниот
Вид збор: Придавка
Што е умерен во изразувањето на чувствата.

резервиран повеќе

Вид збор: Придавка
Кој е осигурен однапред, ангажиран.
Примери:
Резервирана маса.