resound - онтологија

ѕвек повеќе

мн. ѕвекови
Вид збор: Именка, машки род
Звук што настанува со меѓусебно удирање на метални или на стаклени предмети.

ѕвекот повеќе

ѕвекотот
Вид збор: Именка, машки род
ѕвек