restoration - онтологија

возобнова повеќе

мн. возобнови
Вид збор: Именка, женски род
Обновување, враќање на нешто првобитно, претходно.
Употреба: Книжевен збор

реставрација повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Обновување во првобитниот вид на уметнички предмети, споменици на културата и сл.
Албански: restasurim
Употреба: Уметност
Примери:
Реставрација на црквите и манастирите.

реставрирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
реставрира