reticent - онтологија

воздржлив повеќе

воздржливиот
Вид збор: Придавка
Што е прикриен, неизјаснет.
Примери:
Воздржлив поглед.

скржав повеќе

скржави
Вид збор: Придавка
Умерен, здржан во нешто.
Примери:
Скржав на зборови.