rheumatic - онтологија

ревматичар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Лице што страда од ревматизам.
Употреба: Медицина

ревматичен повеќе

ревматични
Вид збор: Придавка
Што се однесува на ревматизам, својствен на ревматизам.
Употреба: Медицина
Што е заболен или има симптоми на ревматизам.
Употреба: Медицина

реуматичар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
Лице што страда од реуматизам.

реуматичен повеќе

Види и: ревматичен (прид.)
реуматична
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на реуматизам, својствен на реуматизам.
Примери:
Реуматични болки, на реуматична база, реуматично воспаление.