rheumatism - онтологија

ревма повеќе

Види и: ревматизам (м.)
(едн.) ревмата
Вид збор: Именка, женски род
ревматизам
Употреба: Медицина

ревматизам повеќе

(едн.) ревматизмот
Вид збор: Именка, машки род
Автоимуно заболување на зглобовите и мускулите, придружено со остри болки.
Употреба: Медицина

реума повеќе

Види и: ревма (ж.)
(едн.) реумата
Вид збор: Именка, женски род
ревма
Употреба: Медицина

реуматизам повеќе

Види и: ревматизам (м.)
реуматизмот
Вид збор: Именка, машки род
Автоимуно заболување на зглобовите и мускулите.
Латински: rheumatismus
Употреба: Медицина , Нестандарден збор