rough - онтологија

груб повеќе

груби
Вид збор: Придавка
Што е грд, со неправилни црти.
Албански: i vrazhdë
Што е приближен, општ.
Албански: i përafërt
Употреба: Преносно значење

каба повеќе

Вид збор: Придавка
(за штоф) дебел, неквалитетен
Турски: kaba
Употреба: Неменлив збор , Разговорно

корав повеќе

коравиот
Вид збор: Придавка
Што е или што станал тврд, многу сув.

опор повеќе

опориот
Вид збор: Придавка
груб, рапав

робустен повеќе

робусни
Вид збор: Придавка
неизделкан, суров, груб