rude - онтологија

груб повеќе

груби
Вид збор: Придавка
Што е строг, нечувствителен, неучтив.
Албански: i ashpër, i vrazhdë

невоспитан повеќе

невоспитаниот
Вид збор: Придавка
Што не е воспитан, што нема добро воспитување.

неделкан повеќе

неделканиот
Вид збор: Придавка
За човек - груб, неразбран, невоспитан.
Албански: i paedukuar
Употреба: Преносно значење , Разговорно

недоделкан повеќе

недоделканиот
Вид збор: Придавка
За човек - груб, суров, што не умее убаво да се однесува.

недокастрен повеќе

Види и: недоделкан (прид.)
недокастрениот
Вид збор: Придавка
недоделкан

неизделкан повеќе

неизделканиот
Вид збор: Придавка
За човек - груб, суров, со лошо однесување.

прост повеќе

прости
Вид збор: Придавка
Груб, без префинети манири.
Албански: i pagdhendur

простачки повеќе

простачка
Вид збор: Придавка
Што е груб, прост, невоспитан.