ruminate - онтологија

жеволи повеќе

жеволат
Вид збор: Глагол, несвршен
Прежива, ја преџвакува храната.
Албански: ripërtypë
Употреба: Зоологија

жуберка повеќе

жуберкаат
Вид збор: Глагол, несвршен
преџвакува, прежива
Албански: përtyp
Употреба: Зоологија

зажеволи повеќе

Види и: жеволи (несв.)
зажеволат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да жеволи.
Албански: mërtyp
Употреба: Зоологија

зажуберка повеќе

зажуберкаат
Вид збор: Глагол, свршен
зажеволи
Албански: mërtyp
Употреба: Дијалектен збор

прежива повеќе

преживаат
Вид збор: Глагол, несвршен
За некои тревопасни животни - повторно ја џвака храната вратена од желудникот, преџвакува.
Употреба: Зоологија