sacrilege - онтологија

погани повеќе

поганат
Вид збор: Глагол, несвршен
сквернави
Албански: përdhosje
Употреба: Религија

сквернавење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
сквернави
Албански: sakrilegj, përdhosje
Употреба: Религија

сквернави повеќе

сквернават
Вид збор: Глагол, несвршен
Во религијата - наруши чистотата на нешто.
Употреба: Религија
Повреди нешто свето, понижи, извалка.

сквернење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
сквернавење
Употреба: Религија

скверни повеќе

Види и: сквернави (несв.)
сквернат
Вид збор: Глагол, несвршен
сквернави
Употреба: Религија

скрнавење повеќе

Вид збор: Именка, среден род
сквернавење
Употреба: Религија

скрнави повеќе

Види и: сквернави (несв.)
скрнават
Вид збор: Глагол, несвршен
сквернави

ула повеќе

мн. ули
Вид збор: Именка, женски род
Пцост, напаѓање на нешто свето со зборови, изразување незадоволство од нешто свето, кудење.
Турски: yuh

хула повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Груб напад со зборови; исмевање на нешто што е свето.
Употреба: Книжевен збор
Примери:
Грозна хула.