sales - онтологија

купопродажен повеќе

купопродажниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на купопродажба.
Албански: shitblerës
Употреба: Економија

продажбен повеќе

Види и: продажен (прид.)
продажбениот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на продажба.
Албански: i shitjes
Употреба: Економија

продажен повеќе

продажниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на продажба.
Албански: i shitur
Употреба: Економија
Што е определен за продажба.
Албански: për shitje
Употреба: Економија

промет повеќе

мн. промети
Вид збор: Именка, машки род
Обем на работи во остварувањето на добивка.
Албански: shitje, qarkullim
Употреба: Економија