same - онтологија

безразлично повеќе

Вид збор: Прилог
Што е без разлика, исто.

исто повеќе

Вид збор: Прилог
Како и друг, како и друго, на ист начин, исто така.
Албански: njejtë

сеедно повеќе

Вид збор: Прилог
безразлично, без оглед

така повеќе

Вид збор: Прилог
исто така

тамам повеќе

Вид збор: Прилог
За споредување на еднакви или слични нешта.
Употреба: Разговорно