sanguine person - онтологија

сангвиник повеќе

мн. сангвиници
Вид збор: Именка, машки род
Човек со сангвиничен темперамент.
Употреба: Медицина

сангвиничар повеќе

Види и: сангвиник (м.)
мн. сангвиничари
Вид збор: Именка, машки род
сангвиник

сангвиничка повеќе

мн. сангвинички
Вид збор: Именка, женски род
За жена сангвиник.