sanity - онтологија

пресметливост повеќе

Види и: пресметлив (прид.)
пресметливоста
Вид збор: Именка, женски род
Психичка состојба во која сторителот на кривично дело не е способен да го сфати значењето на своето дело.
Употреба: Правда