satisfied - онтологија

задоволен повеќе

задоволни
Вид збор: Придавка
Што сеќава задоволство од нешто постигнато, од исполнета желба и сл.
Албански: i kënaqur
Што добива задоволство поради завршена работа, остварување на очекуваното и сл.
Албански: i kënaqur
Што е добро расположен, ведар, среќен; што покажува задоволство.
Албански: i kënaqur