saturation - онтологија

најадувачка повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
најаска, најадување
Албански: ngopje
Употреба: Гастрономија , Разговорно

најаска повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Најадување, наситување - обично во изразите: има најаска, нема најаска.

наситка повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Наситување, обично во изразите: нема наситка, не знае за наситка.

ситост повеќе

Вид збор: Именка, женски род
Состојба во која не се чувствува глад.
Употреба: Медицина
Примери:
До ситост.