say goodbye - онтологија

збогува повеќе

(се) збогуваат
Вид збор: Глагол, несвршен
Се поздравува при разделба, се простува.

испрати повеќе

испратат
Вид збор: Глагол, свршен
(се испрати) Се поздрави на испраќање.
Албански: përshëndes

опрости повеќе

опростат
Вид збор: Глагол, свршен
(се опрости) Се поздрави при разделба.
Албански: përshëndet, lamtumirë

прости повеќе

простат
Вид збор: Глагол, свршен
(се прости) Се збогува при разделба, при збогување.
Албански: përshëndes