scan - онтологија

скенира повеќе

скенираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
Копира и претвора документ во дигитална форма.
Употреба: Информатика
Прегледува пациент со скенер.
Употреба: Медицина
Испитува предмет со скенер.
Употреба: Технологија