scaredy cat - онтологија

дрсло повеќе

мн. дрсловци
Вид збор: Именка, машки род
Тој што се плаши.
Употреба: Пејоратив

коркар повеќе

Види и: коркач (м.)
мн. коркари
Вид збор: Именка, машки род
коркач
Турски: korkak

коркач повеќе

Види и: коркар (м.)
мн. коркачи
Вид збор: Именка, машки род
Тој што е плашлив.
Турски: korkak
Употреба: Разговорно

пичка повеќе

мн. пички
Вид збор: Именка, женски род
страшливец
Албански: frigacak, pidh njeri
Употреба: Вулгарно , Преносно значење

страшле повеќе

Види и: страшло (м.)
мн. страшлевци
Вид збор: Именка, машки род
страшло

страшло повеќе

Види и: страшливец (м.)
страшловци
Вид збор: Именка, машки род
страшливец