scarlet fever - онтологија

скарлатина повеќе

(едн.) скарлатината
Вид збор: Именка, женски род
Тешка заразна болест со карактеристичен посип по кожата.
Употреба: Медицина

шарлах повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Заразна болест.
Употреба: Медицина