sceptic - онтологија

неверник повеќе

мн. неверници
Вид збор: Именка, машки род
Тој што не верува, што се сомнева во нешто.
Албански: skeptik

скептик повеќе

мн. скептици
Вид збор: Именка, машки род
Приврзаник на скептицизмот.
Албански: skeptik
Лице што се однесува со недоверба и сомневање кон некои тврдења.
Албански: skeptik
Примери:
Скептик сум во однос на овие наоди.

скептичар повеќе

Вид збор: Именка, машки род
скептик
Употреба: Ретко