scheduled - онтологија

планомерен повеќе

планомерна
Вид збор: Придавка
Што се извршува според установен план.
Употреба: Ретко
Примери:
планомерен развиток.

распореден повеќе

Види и: распореди (св.)
распоредени
Вид збор: Придавка
(глаг. прид.) распореди
Примери:
Каде и кога ќе бидат распоредени овие државни службеници?

редовен повеќе

редовни
Вид збор: Придавка
Кој се извршува рамномерно, во однапред определено време.
Албански: i rregullt

роковен повеќе

Види и: срочен (прид.)
роковна
Вид збор: Придавка
срочен, сроковен

рочен повеќе

Види и: срочен (прид.)
рочни
Вид збор: Придавка
срочен, сроковен
Употреба: Економија