sclerotic - онтологија

склерозен повеќе

склерозни
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на склероза.
Употреба: Медицина
Примери:
Склерозни појави.

склеротик повеќе

мн. склеротици
Вид збор: Именка, машки род
Човек што страда од склероза.
Употреба: Медицина

склеротичен повеќе

склеротични
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на склероза; зафатен од склероза.
Употреба: Медицина
Примери:
Склеротичен процес.