seafaring - онтологија

морепловство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Пловење по мориња и океани, поморство.

морнарство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
Вештина во пловење по море; наука за поморството.

поморство повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, среден род
морепловство
Употреба: Транспорт