secretly - онтологија

искришум повеќе

Вид збор: Прилог
скришум

криенката повеќе

Вид збор: Прилог
скришно

кришум повеќе

Вид збор: Прилог
Тајно, скришно, на таен начин.

назорум повеќе

Вид збор: Прилог
прикриено, тајно

отскришум повеќе

Вид збор: Прилог
тајно, скришно

подрака повеќе

Вид збор: Прилог
На недозволен начин, скришно тајно.

потајно повеќе

Вид збор: Прилог
скришно, тајно

секретно повеќе

Вид збор: Прилог
тајно

скришем повеќе

Вид збор: Прилог
скришум
Употреба: Народна поезија
Примери:
(нар. поез.) Му ја кладе сабја од скришема, / му ја кладе коњу во гривата.

скришно повеќе

Вид збор: Прилог
скришен
Примери:
Работеше скришно.

скришум повеќе

Вид збор: Прилог
Без да се види, без да се разбере, скриено.
Примери:
Скришум излезе надвор.