sedative - онтологија

седатив повеќе

мн. седативи
Вид збор: Именка, машки род
Средство за смирување на нервниот систем.
Употреба: Медицина

седативен повеќе

Види и: седатив (м.)
седативниот
Вид збор: Придавка
Што се однесува на седатив.
Употреба: Медицина
Што делува смирувачки.
Употреба: Медицина

смирувачки повеќе

смирувачка
Вид збор: Придавка
што успокојува
Употреба: Медицина

упокоив повеќе

Види и: упокои (св.)
упокоиви
Вид збор: Придавка
Што може да упокои.