see through - онтологија

прогледа повеќе

прогледаат
Вид збор: Глагол, свршен
Почне да гледа по раѓање.
Албански: shikoj

проѕира повеќе

проѕираат
Вид збор: Глагол, несвршен
(се проѕира) Се гледа низ тесен отвор.
Албански: shihet
(се проѕира) е провиден, проѕирен
Албански: shihet