seedling - онтологија

прачка повеќе

мн. прачки
Вид збор: Именка, женски род
Млада билка што служи за расадување.
Албански: filiz
Употреба: Ботаника

расад повеќе

мн. расади
Вид збор: Именка, машки род
Растенија што се одгледуваат специјално за пресадување.
Употреба: Земјоделство

садница повеќе

мн. садници
Вид збор: Именка, женски род
Младо дрво предназначено за садење некаде.
Употреба: Земјоделство

страк повеќе

мн. стракови
Вид збор: Именка, машки род
Млада билка за расадување.
Употреба: Земјоделство

фиданка повеќе

Види и: фидан (м.)
мн. фиданки
Вид збор: Именка, женски род
фидан
Албански: fidane
Употреба: Ботаника