self-willed - онтологија

произволен повеќе

произволни
Вид збор: Придавка
Што е своеволен, самоволен.
Употреба: Ретко

самоволен повеќе

самоволни
Вид збор: Придавка
Кој постапува по своја волја, своеволен.
Примери:
Самоволен човек.

своеволен повеќе

своеволни
Вид збор: Придавка
Кој постапува по својата волја, желба, кој е склон кон своеволие; кој изразува своеволие.
Кој се извршува по својата волја, без одобрение, самоволен.