semiotic - онтологија

семиотика повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Наука за толкување на знаците и нивните системи.
Албански: semiotikë
Употреба: Лингвистика
Наука за симптомите.
Албански: semiotikë, shkenca e simptomeve
Употреба: Медицина