sequestration - онтологија

секвестирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
секвестрирање
Употреба: Правда

секвестрација повеќе

мн. секвестрации
Вид збор: Именка, женски род
Во правото - наложување на секвестар.
Албански: sekuestrim
Употреба: Правда
Образување секвестар.
Албански: sekuestrim
Употреба: Медицина

секвестрирање повеќе

Вид збор: Именка, среден род
секвестрација