set up - онтологија

курдиса повеќе

курдисаат
Вид збор: Глагол, свршен
намести, постави
Турски: kurmak Албански: kurdis
Употреба: Разговорно

намести повеќе

наместат
Вид збор: Глагол, свршен
Направи сплетка, подлост некому.
Албански: koklavitje
Употреба: Разговорно

наседне повеќе

наседнат
Вид збор: Глагол, свршен
Поверува во некоја лага, стане жртва на измама.
Албански: grackë
Употреба: Иронично , Преносно значење , Разговорно

подметне повеќе

подметнат
Вид збор: Глагол, свршен
Намести некому нешто со цел да биде обвинет.
Албански: ngrit
Употреба: Преносно значење

постави повеќе

постават
Вид збор: Глагол, свршен
Намести, стави на определено место.
Албански: ndërtoj
Организира сценска претстава.
Албански: ndërton