sexual - онтологија

полов повеќе

полова
Вид збор: Придавка
Што се однесува на пол.
Употреба: Биологија

сексуален повеќе

сексуални
Вид збор: Придавка
Кој се однесува на половиот живот.
Употреба: Медицина