shinguard - онтологија

штитник повеќе

мн. штитници
Вид збор: Именка, машки род
Платнени, пластични (или од некој друг материјал) заштитни маски за колената, за потколениците и за лактите што се користат при управување со велосипед, ролери, ролшуи, играње фудбал и сл.