shipment - онтологија

партија повеќе

мн. партии
Вид збор: Именка, женски род
Определена количина стоки, обично во врска со нивното произведување, испраќање или добивање.
Употреба: Економија

пошта повеќе

мн. пошти
Вид збор: Именка, женски род
Пратки што се праќаат преку таква установа.
Албански: postë

пратка повеќе

мн. пратки
Вид збор: Именка, женски род
Тоа што се праќа, што е испратено некому (писмо, пакет, пари).
Употреба: Транспорт

транспорт повеќе

(едн.) транспортот
Вид збор: Именка, машки род
Воопшто превоз, пренесување, испраќање.
Албански: ngarkim
Употреба: Транспорт