shithead - онтологија

гомнар повеќе

мн. гомнари
Вид збор: Именка, машки род
никаквец
Употреба: Вулгарно

гомно повеќе

мн. гомна
Вид збор: Именка, среден род
Никаквец, невреден човек.
Албански: mut njeri, idiot
Употреба: Вулгарно , Разговорно

лајнар повеќе

мн. лајнар
Вид збор: Именка, машки род
Навредлив израз за човек.
Употреба: Вулгарно

серко повеќе

мн. серковци
Вид збор: Именка, машки род
Недостоен, плашлив, неснаодлив, недораснат човек.
Употреба: Пејоратив