shopping - онтологија

купувачка повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
купување, пазарење
Албански: blerje
Употреба: Економија

пазар повеќе

мн. пазари
Вид збор: Именка, машки род
купување
Албански: blerje
Употреба: Економија

пазарење повеќе

мн. пазарења
Вид збор: Именка, среден род
купување
Албански: blerje
Употреба: Економија

покупка повеќе

мн. покупки
Вид збор: Именка, женски род
Тоа што се купува, обично поситни потребни нешта.
Албански: blerje, shoping
Употреба: Економија

шопинг повеќе

мн. шопинзи
Вид збор: Именка, машки род
купувачка, пазарење
Употреба: Разговорно
Примери:
Ајде на шопинг во Солун.