short cut - онтологија

натпревар повеќе

мн. натпревари
Вид збор: Именка, машки род
Пократок, директен пат.
Албански: më shkurt
Употреба: Ретко

превар повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
Во составот: на превар - скратен пат за да се стигне некаде набрзо.
Употреба: Дијалектен збор

пресечка повеќе

мн. пресечки
Вид збор: Именка, женски род
Пократок пат што сврзува други патишта.

претек повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, машки род
превар
Употреба: Дијалектен збор