shrieking - онтологија

пискотен повеќе

пискотна
Вид збор: Придавка
Што крешти, писка.
Примери:
Пискотен плач.

цреканица повеќе

Вид збор: Именка, женски род
голема викотница, врескотница
Примери:
Му здодеа таа цреканица.

црканица повеќе

Вид збор: Именка, женски род
цреканица