shrink - онтологија

закуси повеќе

закусат
Вид збор: Глагол, свршен
(се закуси) Почне да се куси, да станува покус.
Албански: zbraspem

збере повеќе

зберат
Вид збор: Глагол, свршен
(се збере) се собере
Албански: mblidhem

калира повеќе

калираат
Вид збор: Глагол, свршен и несвршен
За стока - изгуби, губи на тежина поради сушење, испарување, транспорт и сл.
Употреба: Економија

собере повеќе

соберат
Вид збор: Глагол, свршен
(се собере) Се намали по размер, обем.
Албански: mbledh, zvogëloj