signature - онтологија

имза повеќе

(едн.)
Вид збор: Именка, женски род
Своерачен потпис.
Турски: imza
Употреба: Архаизам

потпис повеќе

мн. потписи
Вид збор: Именка, машки род
Име и презиме напишано своерачно.
Албански: firmë, nënshkrim
Употреба: Правда