skipper - онтологија

бродар повеќе

мн. бродари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што работи со бродови, на кој му е струка бродарството.
Употреба: Транспорт

каигџија повеќе

Види и: каикчија (м.)
мн. каигџии
Вид збор: Именка, машки род
каикчија
Турски: kayıkçı

каикчија повеќе

мн. каикчии
Вид збор: Именка, машки род
Тој што вози каик, што превезува со каик.
Турски: kayıkçı
Употреба: Разговорно

лаѓар повеќе

мн. лаѓари
Вид збор: Именка, машки род
Тој што управува со лаѓа.