slander - онтологија

ивтирија повеќе

Види и: ифтирија (ж.)
мн. ивтирии
Вид збор: Именка, женски род
клевета
Турски: iftira
Употреба: Архаизам , Разговорно

ифтирија повеќе

Види и: ивтирија (ж.)
мн. ифтирии
Вид збор: Именка, женски род
клевета
Турски: iftira
Употреба: Архаизам , Разговорно

клевета повеќе

мн. клевети
Вид збор: Именка, женски род
Кажување невистини за некого cо цел да cе оцрни, да се урне неговиот углед.
Албански: shpifje

кодошлак повеќе

мн. кодошлаци
Вид збор: Именка, машки род
клевета, поткажување
Употреба: Архаизам

набеда повеќе

мн. набеди
Вид збор: Именка, женски род
Неправедно обвинување.

презборок повеќе

мн. презбороци
Вид збор: Именка, машки род
Кажан збор пред некого како озборување.
Употреба: Дијалектен збор